adam's FotoPage
adam muhriz mustaza
By: adam muhriz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 7-Apr-2009 02:09 Email | Share | | Bookmark
Visit to to Zoo Negara

aduh! beratnya..
 
 
hi.. lamanya tak update.. kena buang sawang2 baru leh update he he.. ni masa Adam gi Zoo ngan ayah and mama.. since mama dah buka firma sendiri so .. ada byk masa nak spend dengan Adam and Ayah..yang bestnya Adam nak tahu nak appreciate animals tu sume.. kalau dulu-dulu dai asyik garu2 sebab kepanasan.. tp sekarang dia tak kisah panas dah sbb nak tengok sume binatang.. good improvement.. paling best.. nikira special treatment la.. masa kat kandang rusa seorang atuk penjaga Zoo telah bermurah hati mendukung Adam yang alahai.. mantap tu masuk kandang rusa dan bagi makan secara live rusa-rusa tu.. so sekarang bila nyanyi lagu anak rusa nani..dia tahu la camana rupa rusa...


Tuesday, 19-Aug-2008 12:15 Email | Share | | Bookmark
KFC Carnival!

panas terik!
dgn mimi
ala.. adikku cayang..
View all 19 photos...
.. mama bawa Adam pi KFC one day tu.. then ada abang KFC ajak join Carnival and bagi coupon untuk redeem chicky meal..so adam ajak mimi and Nabil sekali.. meriah sungguh.. Adam enjoy habis.. mula2 agak2 malu nak ambil bahagian tapi asyik tgk org dapat hadiah toys adam tak tahan.. and tanya mama " mama .. adam nak main jugak mama.. adam nak yang mcm abang dapat tu.. acara pertama: tembak 3 bola ping pong dengan pistol air sampai jatuh tergolek dari bekasnya.. mula-mula Adam agak tersipu-sipu bila diberi pistol oleh kakak KFC yang Cun.. lepas tu start aiming.. and untuk tidak memalukan mama.. adam telah mengelat.. untuk bola ping pong yang terakhir yang tidak jugak mahu jatuh walaupun air (peluru) sudah habis .. adam dengan selambanya menonyoh dengan muncung pistolnya dan jatuhla bola terakhir itu.. dan disebabkan kakak KFC yang terpesona dengan keenseman Adam.. kakak KFC telah bagi hadiah toy kereta batman idaman Adam.. he..he

Acara kedua adalah membaling bola masuk ke dalam ikan plastic yg berenang di dalam air.. mesti masuk at least 3 biji bola dlm mulut ikan.. acara ini sungguh mencabar dan telah ramai yang mencuba namun tidak ramai yang berjaya.. namun anak mama yang ensem ini telah berjaya memasukkan 3 biji bola dalam mulut ikan yang malas nak berenang dan.. yea... berjaya menggondol kek dan biskut dan juga stickers (sticker tu skrg ada dipelekat kat cabinat TV,kat coffee table dan semua basikal Adam sebagai bukti kemenangan)

Acara terakhir ialah acara menyepak bola ke dalam gol ..3 kali sepakan mesti membolosi gol.. dan baru boleh dapat hadiah.. masa ni la mama rasa tak sia-sia mama menjadi coach adam di rumah (paksa rela).. adam memang very skillful dalam acara ini dan telah memalukan abang2 yang kaki "pengkar" dengan menjaringkan gol untuk ketiga-tiga sepakan tanpa sepakan penalti.. he he.. dan abang2 coach KFC dah setuju nak ambil Adam jadi pemain import KFC he he.. dan akibat dari itu
Adam telah mendapat layanan VVIP di KFC .. ditambah pulak dengan keenseman Adam..

Namun sepanjang perlawanan Adam sentiasa diberi kata-kata semangat oleh Mimi dan Abang Nabil tak lupa juga Ibu dan ayah mimi yang sentiasa memberi perlindungan dari maskot Chicky yang sangat ditakuti Adam..

[img]http://srv.fotopages.com/2/19051790.jpg[img]


Friday, 15-Aug-2008 13:38 Email | Share | | Bookmark
happy birthday Adam Muhriz Bin Mustaza!

I 'm three years...
kek comel Adam
sedap ni..
View all 10 photos...
hmmm pagi ni mama bangun tengok Adam masih tidur.. and terfikir dah 3 tahun adam hari ni.. cepatnya masa berlalu.. happy birthday sayang! As usual kena pergi kerja.. hantar Adam ke Taska.. wish him happy birthday.. masih confused apa birthday tu agaknya..balik dari kerja belikan Adam small cake.. ni kira untuk preliminary jer la.. sebab ayah call dan nyanyi happy birthday untuk Adam.. so kena la ada kek baru ada birthday spirit..as promised ayah called dan nyanyi untuk Dam.. lepas tu Adam blow the candles..tapi before tu dia dah curi2 jilat kek tu.. habis comot... lepas tu Wan adam called dari Rembau.. nyanyi lagi untuk Adam.."semoga murah rezeki dan semoga panjang umur cucu wan" katanya.. ingat juga Wan yea..Wan asyik bercakap itu dan ini.. sampai tak dengar Adam cakap " tima kasih wan... Adam sayang wan".. Adam fed up la.. he he kesian wan ..terus di sound nye Wan " Asyik wan je cakap.. camana Adam nak cakap".. lepas tu terus di bye -bye nye Wan.. hmmm.. nak buat camana kan Wan..?

Lepas tu Wan duk plak called wish happy birthday untuk Adam.. tp Adam confused lagi.. di suruhnya Wan Duk beli Batman tiga empat lima...(banyak le tu..)
Okay.. Adam akan celebrate birthday ngan kawan baik Adam.. Mimi and Nabil nanti hari Ahad kat KFC.. lagi pun hari tu ada karnival untuk kids.. meriah la sikit.. yelah ayah pun jauh..


Tuesday, 12-Aug-2008 13:02 Email | Share | | Bookmark
lamanya tak upload

cucbbsitter
 
minat motor ni..
View all 12 photos...
hi.. kengkawan.. baru nampak sikit kan.. banyak sawang ni.. lama sangat tak upload.. tak banyak story dah sebab dah boring.. tak tau nak tulis apa lagi.. well untuk permulaan yang baru.. tatapilah Adam yang nak masuk 3 tahun dah.. this coming 15th August ni birthday Adam..well mama tak ada buat arrangement birthday so far.. cause ayah jauh di Taiwan.. mungkin tunggu ayah balik kami pi somewhere and celebrate.. but mungkin buat birthday kat Taska ..Adam baru je lagi join Taska.. ada la 12 org kawan-kawan kecik dan besar Adam jer lebih kurang.. tp tak de yang besar cam Adam.. 20kg.. jenuh nak ngangkat time dia tidur..tp sejak pi Taska ni perut nampak kurang boroi dah he he..


Monday, 24-Mar-2008 06:03 Email | Share | | Bookmark
Danga Bay

yellowcar
yellowcar2
 
View all 10 photos...
....ni la first time adam gi Johor.. kami pi visit rumah Mia... cantik rumah Mia.. Mia ada kenduri Akikah jd kami pi la ramai..mlm tu kami pakat buat dadih untuk bg kat tetamu esoknya.. Adam pun sibuk nak tolong.. alih-alih dia tumpahkan dadih yg kaler2 tu... melihatkan muka mama yang dah standby nak bukak mulut nak marah adam tiba2 " Mama janganla bebel".. hai dia membebel tak pe...Tok Wan Pengasuh dia pun dia bebelkan.Tok Wan dah nak pencen jd selalu gak tok Wan balik 1/2 day apalagi kena sound tok Wan "Tok Wan ni nak keje, keje la... balik balik pulak"..Skrg ni sibuk nak naik Bas tak pun Thomas(KTM,Monorel atau Putra atau Star)...peningnya dia tak nak naik kereta..."ayah beli tiket dulu


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net